Golfen en golven

De Deense weersvoorspelling is net als de Nederlandse, soms klopt het helemaal of deels, soms klopt het voor geen meter. Vandaag was een dag van het laatste hier, de negentig procent regen en zeven milimeter is ergens anders gevallen, we hebben geen druppel gezien! Hopelijk zitten ze er voor morgen weer zo naast want dan is de voorspelling wederom knudde.

Als je op het park verblijft kun je al voor openingstijd golfen. Tenminste….je kunt het terrein op maar de balie met golfballen gaat pas om tien uur open. Omdat de voetballen buiten liggen begonnen wij met na negenen al aan een potje voetgolf:-). Nog nooit gedaan en eigenlijk best heel leuk. Hierna nogmaals avonturengolf en daarna midgetgolf volgde. Kyan kon er geen genoeg van krijgen, Hans en Mariel wel dus rond elven was het echt klaar.

Het idee was een uurtje te relaxen en na de lunch een vuurtoren te bezoeken. Dit liep iets anders omdat Kyan even flink zijn kont in de kribbe gooide. Er was dus even ruim tijd om af te koelen nodig en een goed familiegesprek over hoe verder. Toen de lucht weer geklaart was gingen we alsnog op pad. Naar de Lyngvig Fyr, een vuurtoren hier niet te ver vandaan.

We beklommen de 297 treden van de toren om het uitzicht te bekijken. Waar het beneden alles meeviel met de wind was het boven weer standje storm. Een bezoek aan een vuurtoren is duidelijk geen uitje als je net je haar in model hebt laten fohnen;-)

Weer beneden liepen we richting strand waar Kyan even kon pootjebaden. Het was duidelijk geen zwemzee, enorme golven hier. Tikkertje met de golven lukte wel en bezorgde Kyan veel plezier. Ondanks de wind was het qua temperatuur best okay (met jas).

Op weg naar de vuurtoren hadden we niet zo ver van onze accomodatie heel veel kitesurf-vliegers gezien en besloten daar op de terugweg even langs te rijden om te kijken. Het bleek een onverharde weg die eindigde op een parkeerplaats die voor driekwart vol stond met campers van surfers en op het strand en water stonden / voeren ook allemaal kitesurfers. Snel tellen leverde op het dat het er zeker veertig in het water waren. Duidelijk een “hotspot” voor kitesurfers en leuk om even te zien.

Terug in n het appartement begonnen we aan ons avondmaal wat enige creativiteit vergde omdat we geen hapjespan hadden en meer groente om te roerbakken dan de koekenpan aankon. Dus er kwam een tweede bakpan bij en uiteindelijk hadden we een heerlijke macaroni met flink groente.

Plaats een reactie